MOHOSZ közlemény

Tisztelt Tagtársak!

A  MOHOSZ a járványhelyzetre való tekintettel az alábbi ajánlásokat tette az elkövetkező időszakra a döntéshozók felé:

A járványügyi adatok javulását remélve és feltételezve, a horgászidény beköszöntével a 700.000 főt meghaladó regisztrált horgász szabálykövető szabadidős, rekreációs tevékenységét támogatva, az éjszakai horgászat lehetőségének fokozatos biztosítására a horgászszövetség az alábbi alternatívákat fogalmazza meg a döntéshozók felé:

A MOHOSZ az éjszakai horgászatot 2021. március 12-ig általánosan nem támogatja. Megjegyzendő, hogy a horgászszervezetek jelenleg is jogosultak általános éjszakai horgászati tilalom elrendelésére és számos vízterületen ebben az időszakban az éjszakai horgászat a kijárási korlátozástól függetlenül sem lehetséges.

MOHOSZ ALTERNATÍVÁK AZ ÉJSZAKAI HORGÁSZAT ÜTEMEZETT ENGEDÉLYEZÉSÉRE

a) az éjszakai horgászat* csak az országos versenynaptárban szereplő hosszú távú hivatalos horgászversenyeken (azok időtartama alatt), az adott versenyre érvényesen nevező, sportolói igazolással rendelkező horgászok részére engedélyezett

b) az éjszakai horgászat* csak ott engedélyezett, ahová a horgász éves területi jegye érvényes és a kijárási korlátozás ideje alatt a horgászhely nem hagyható el**

c) az éjszakai horgászat* engedélyezett a horgász területi jegye szerinti vízterületre és a kijárási korlátozás ideje alatt a horgászhely nem hagyható el**

Éjszakai horgászatra vízterületünkön a c.) pont alatti alternatívát kell figyelembe venni.